Spoločnosť Mazda North America Operations predstavuje premiéru prvého modelu z novej továrne v Alabame, Mazdu CX-50

Spoločnosť Mazda North America Operations predstavuje premiéru prvého modelu z novej továrne v Alabame, Mazdu CX-50

  • Úplne nový kompaktný crossover, ktorého výroba sa v americkom závode spustí od januára 2022
  • Mazda CX-50 je priekopníkom masívneho rozšírenia globálnej série modelov SUV z tejto automobilky.

 

Spoločnosť Mazda North America Operations dnes predstavila Mazdu CX-50, úplne nové SUV určené výhradne pre severoamericky trh. Bude to prvý model spoločnosti Mazda vyrobený v novom závode Mazda Toyota Manufacturing (MTM) v Huntsville v Alabame.

Výroba Mazdy CX-50 sa ma v MTM rozbehnúť od januára  2022. MTM je spoločný podnik oboch automobiliek s podielom 50:50 a s ročnou kapacitou 300 000 vozidiel (150 000 každá automobilka). MTM bol koncipovaný ako súčasť širšej spolupráce značiek Mazda a Toyota. Zahŕňa spoločný voj technológii pre elektromobily, prepojené vozidlá a pokročilé bezpečnostné systémy.

Mazda CX-50 sa pripojiť k ponuke doposiaľ predávaných modelov Mazda CX-5 v USA. Najnovšie SUV od Mazdy zdieľajúce platformu s modelom Mazda3 a Mazda CX-30 bude spočiatku poháňané jedným z dvoch benzínových motorov Skyactiv-G 2.5. Čoskoro však bude nasledovať aj elektrická verzia. SUV je vybavené najnovším systémom i-Activ AWD a Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), kto ponúka rôzne jazdné režimy na rôzne jazdné podmienky. Elegantný avšak výkonný exteriér Mazdy CX-50 podčiarkuje jej vylepšené jazdné schopnosti v teréne,  kým  rozloženie  prvkov                v kabíne  —  ktorá  ako  prvá  z modelov Mazda  prichádza s panoramatickým strešným oknom — a jej kvalita demonštruje trvalé zameranie značky na poskytovanie len tých najlepších jazdných zážitkov.

Úplne nový model je predzvesťou príchodu aj dvoch väčších SUV crossoverov, ktoré buď uvedené na európske trhy v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Mazda CX-60 s dvomi radmi sedadiel a trojradová Mazda CX-80 bude synonymom uvedenia benzínovo-elektrických plug-in hybridných pohonných jednotiek na európske trhy. V ponuke bude aj radový šesťvalcový vznetový motor Skyactiv-X novej generácie a diesel Skyactiv-D so 48 V mild hybridnými systémami.

 

Zdroj: Tlačová správa Mazda Motor Slovensko

Mazda už aj v Trnave. Spoločnosť TANEX otvorila nový showroom japonskej značky Mazda už aj v Trnave. Spoločnosť TANEX otvorila nový showroom japonskej značky Viac
Nové Ducato 8.séria 2021 Nové Ducato 8.séria 2021 Viac
Súťaž na našom FB profile Súťaž na našom FB profile Viac
OFICIÁLNY AUTORIZOVANÝ PREDAJCA A SERVIS VOZIDIEL MAZDA V TRNAVE OFICIÁLNY AUTORIZOVANÝ PREDAJCA A SERVIS VOZIDIEL MAZDA V TRNAVE Viac

KOMENTÁRE

DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha