Testovali sme crossover Fiat 500X. Bacuľatá novinka vyzerá aj jazdí skvele

Nový Fiat 500 X v Trnave
Nový Fiat 500 X na jazde v Trnave
Nový Fiat 500 X interiér
Nový Fiat 500 X - štýlový mestský crossover
Nový Fiat 500 X
oficiálne video Fiat 500 X
Nový Fiat 500 X v Trnave
Nový Fiat 500 X na jazde v Trnave
Nový Fiat 500 X interiér
Nový Fiat 500 X - štýlový mestský crossover
Nový Fiat 500 X

Testovali sme crossover Fiat 500X. Bacuľatá novinka vyzerá aj jazdí skvele

Bude sa páčiť ženám, chlapom, strednej generácii aj mladým. Jednoducho miláčik. Niet pochýb o tom, že s ďalším modelom kultového retro radu s označením 500 trafil Fiat opäť do čierneho.  S novým crossoverom 500X sme jazdili po cestách v Trnave a okolí.
Nový Fiat 500X je crossover, v ktorom sa snúbi nezameniteľný štýl, funkčnosť a dve osobnosti. Jedna metropolitná pre surfovanie mestskými ulicami a druhá offroadová, viac dobrodružná, pre víkendové cesty do prírody.
Talianska automobilka ponúka novinku vo výbavách Pop, Plus, Lounge a Cross, Cross Plus.
500X-t
S novým Fiatom 500X sme jazdili na cestách v Trnave a okolí
Ako jazdí? Na jednotku!
Hoci označenie 500 odkazuje na korene malej päťstovky, s ňou má Fiat 500X spoločný prakticky len skvelý imidž. Crossover stojí na technických základoch úplne odlišného auta – nového Jeepu Renegade.
A že tento nápad nebol ranou vedľa, ale práve naopak, zistíte prakticky okamžite po prvých kilometroch jazdy. Nový Fiat totiž jazdí viac ako výborne.


V mestskej premávke nás najviac upútala nadpriemerná ľahkosť ovládania auta a príjemný pocit z jazdy. Prispieva k tomu zvýšený podvozok, nádherná manévrovateľnosť na parkovisku vďaka malému polomeru otáčania, vyladená odozva riadenia do volantu, akurátne zvolená dĺžka dráh 6-stupňovej manuálnej prevodovky a aj mierne vyvýšený posed.
Apropó, posed – hoci v 500X sedíte vyššie ako v bežnom sedane, zároveň neprichádzate o ten správny pocit z jazdy ako v športovejšom aute. Podvozok a veľký vnútorný priestor dávajú vodičovi aj posádke pocit z omnoho väčšieho auta, ako v skutočnosti Fiat 500X pôsobí. Výborná práca konštruktérov.
f500x-2
f500x-3
Dizajn a interiér
Je nepochybné, že nový model Fiatu útočí na city zákazníkov nielen kvalitnou technikou, ale aj dizajnom. Známe zaguľatené tvary sú v modeli Fiat 500X ešte výraznejšie a auto pôsobí roztomilo a bacuľato. Nie však ťažkopádne.
Interiéru dominuje  multifunkčný displey osadený v na dotyk aj na pohľad príjemnej lesklej lište z kvalitného plastu. Vkusne sú riešené aj guľaté ovládače vetrania a klimatizácie. Chválime sedačky s kvalitným bočným vedením. Čo však v interiéri prekvapí hádam najviac, je priestor. Auto ponúka pre posádku oveľa viac miesta, ako by sa mohlo zdať pri prvom pohľade zvonku.
Bonusom je možnosť výberu jazdných režimov pomocou kruhového ovládača Mood Seelector, ktorý ponúka 3 jazdné režimy – Sport, Normal a All Wheather.
Crossover si môžete vybrať v dvoch vzhľadových verziách – mestskom a offroadovom.
Motory, pohon
V ponuke nového Fiatu 500X nájdeme šesť pohonných jednotiek. Benzínová 1,6 E-Torq dáva výkon 110 koní s maximálnym krútiacim momentom 152 Nm. My sme mali k dispozícii rovnako benzínový štvorvalec MultiAir 2 s objemom 1.4 litra a výkonom 140 koní. Moderný a naozaj vydarený agregát dosahuje maximálny krútiaci moment 230 Nm už pri 1750 otáčkach, čo dáva vodičovi možnosť využívania širokého rozsahu motora.
Tento agregát je k dispozícii so 6-st. manuálnou prevodovkou, alebo 6-st. automatickou DDCT prevodovkou.
Úplnou novinkou je ponuka 9-stupňovej automatickej prevodovky v benzínovom motore 1.4 MultiAir s výkonom 170K.
Fiat montuje do 500X tri dieselové motory s objemom 1.3 MTJ (95K), 1.6 MTJ (120K, 320 Nm) a dvojliter s výkonom 140 koní  a krútiakom 350 Nm.
Na výber sú tri druhy prevodoviek – 5 a 6-stupňové manuály.
Vrcholom ponuky je 9-stupňový automat v motore 2.0 MTJ a pohonom 4×4 práve v offroadovej verzii Fiat 500X Cross.
Záver
Fiat 500X je nezameniteľné a na prvý pohľad zdravo nápadné a sympatické auto. Splní to, čo od neho očakávate. Môže sa stať výborným členom rodiny, hanbiť sa za neho iste nebudú ani mladí individualisti. Nadmieru poslúži aj strednej či staršej generácii na každodenné jazdy po meste, cesty na výlety, chatu alebo dovolenku.
Vyskúšajte ho na vlastnej koži
Oficiálna premiéra a uvedenie Fiat 500X sa uskutoční už počas najbližšieho víkendu.
Na novom Fiate 500X si môžete zajazdiť a otestovať si ho aj sami. Predajca vozidiel FIAT a FIAT Professional v Trnave, spoločnosť TANEX, vás pozýva na Dni otvorených dverí, ktoré sa uskutočnia od 20. do 24. marca v areáli firmy na Nitrianskej ulici 25 (info aj na www.tanex.sk).
Pre prvých zákazníkov je pripravená špeciálna limitovaná ponuka Fiat 500X Openning Edition so zvýhodneným balíkom výbavy.
Rezervovať si testovaciu jazdu v čase, ktorým vám najlepšie vyhovuje, môžete v Tanexe na čísle 0908 799 989. Počas akcie bude otváracia doba predĺžená až do 19. hodiny.

Zdroj: www.trnava-live.sk, 15.02.2015

OZNAM OZNAM Viac
Moderátor Chyno otestoval novú Mazdu CX-5 Moderátor Chyno otestoval novú Mazdu CX-5 Viac
Fiat TANEX  získal ocenenie Najlepší predajca LCV 2018 Fiat TANEX získal ocenenie Najlepší predajca LCV 2018 Viac
TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu TANEX sa stane autorizovaným predajcom automobilov značky SsangYong pre Trnavu Viac

KOMENTÁRE

DOPYTOVÝ FORMULÁR

Nenašli ste Vaše auto?

Vážení zákazníci, pokiaľ máte záujem o akýkoľvek typ vozidla, neváhajte a vyplňte nasledujúci nezáväzný formulár.

Captcha